+40 726.135.952
consulting@hartconsulting.eu

Cafea cu aroma de dezvoltare

Postat de la 15 Nov, 2013 in categoria Coaching
aroma

Stiu ca toti ne confruntam in ziua de azi cu o acuta criza de timp. Nu as vrea sa va mai incarc si eu, insa v-as reaminti ca dezvoltarea personala ar trebui sa ramana un obiectiv zilnic. La cat de dinamice sunt toate in jur, este singura garantie ca vom ramane competitivi. Citim tone de materiale in fiecare zi, de la informatii din publicatiile de business, la rapoarte de tot felul. Dar cate dintre aceste materiale sunt menite sa aduca ceva in plus la bagajul real de informatii, cunostinte sau abilitati personale, pe care sa ni le insusim si sa le folosim chiar din urmatorul moment? Cate dintre ele sunt facute exact pentru noi, pentru nevoile de dezvoltare personale? Prea putine, aproape niciunul. Si atunci cu ce ne-am ales? Am hranit doar o rutina zilnica? Nu ne-am imbogatit cu nimic, nu am crescut, am existat si atat. Personal, am un motto care spune asa: “sa faci ceva valoros in fiecare zi”, indiferent ca este pentru tine, pentru companie, pentru colegi sau prieteni, pentru familie sau necunoscuti. E adevarat ca trebuie sa fii consecvent si sa tragi de tine cand “lenea sociala” se instaleaza. Pentru ca negresit apare si ea.

Am gasit o solutie pentru mine. Mi-am transformat cafeaua de dimineata dintr-un moment de scroll-down pe Facebook, intr-un moment cu aroma de dezvoltare personala. Am descoperit beneficiile unei platforme de e-coaching si e-learning care pe langa toate resursele pe care ti le ofera un asemenea instrument, poate fi personalizata pe competente, dar mai ales pe scalele din profilele de personalitate si de dezvoltare Hogan. Cum si eu am trecut prin aceasta evaluare si stiu foarte bine care imi sunt punctele forte, dar mai ales cele slabe care necesita atentie si dezvoltare, dimineata imi beau cafeaua urmarind un filmulet, sau citind tipsuri pentru a-mi umple acele puncte slabe. Sunt numai 10-15 minute pe zi, insa ca orice lucru facut cu consecventa incepe sa umple un pahar, putin cate putin. Nu simt ca ma incarca sau ca-mi “fura din timpul social”, ci incep sa vad aceasta activitate ca pe un fel de mentorat online. Oricum acelasi timp pierdut pe Facebook sau alte retele sociale insemna un timp pierdut, placut pierdut, insa pierdut.

Mi-am ales in platforma doua teme principale. Prima se refera la cresterea echilibrului emotional (low adjustment, cum stiu toti colegii certificati in metodologia Hogan Assessments), legat de framantarile interioare constante, iar a doua se refera la partea de aroganta, cu care personal ma lupt de ani de zile sa o cobor sub limita resimtita de cei din jur. Mi-am setat in platforma si un deadline, si ea imi reaminteste periodic cam pe unde ma aflu in procesul meu de auto-dezvoltare personala, in functie de materialele selectate in lista si parcurse. Sunt foarte multe lucruri de “bun simt” pe care in valtoarea vietii agitate de business, a oboselii sau a presiunii constante uitam sa le mai manifestam fata de cei din jur. Si asta se vede si se simte din reactiile lor. Am inceput sa aplic cate putin din cele invatate prin intermediul resurselor din platforma si parca numarul de zambete din jurul meu s-a imbunatatit simtitor. Si eu ma surprind zambind mai des, respectand deadline-urile mai bine, avand curajul sa spun nu atunci cand nu pot sa fac un lucru si sa propun o alta solutie, in loc sa accept si sa acumulez frustrari inutile.

Tot acest “bine” ma costa putina consecventa, dorinta de a face acest lucru si 3 RON pe zi. Pentru ca atat costa accesul la aceasta platforma. Acum un an cheltuiam suma aceasta pe covrigii cu care negresit insoteam cafeaua, pentru ca recunosc, covrigii cu mac sunt placerea mea vinovata. Acum prefer sa insotesc aroma de cafea cu cea de dezvoltare personala, si inca de la inceputul zilei reusesc sa zambesc cu bucurie catre motto-ul meu, pentru ca stiu ca incep ziua facand ceva valoros pentru mine in primul rand, dar si pentru cei din jurul meu. Lectura placuta celor care vor face un pas similar!

Silvia Iordache

Lasa un comentariu

Comentariu:
(all fields required)

  • Consultantul tau 
  • Prof. Dr. Robert Hogan – The truth about leadership

     

  • Prof. Dr. Robert Hogan – Personality and the Fate of Organizations

     

  • Robert Hogan on the Importance of Humility in Leaders

     

  • The Incident — How Do You Derail?

  • Prof. Dr. Robert Hogan on Personality Psychology, the Bright Side, and the Dark Side

     

     

  • Stereotipuri si perceptii sociale


  • Leadership masculin vs. feminin

  • Tu socializezi cu Hart?

    Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting
© 2012 Hart Consulting. Termeni si conditii | Sitemap
by Craft Interactive
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting