+40 726.135.952
consulting@hartconsulting.eu

Estimată în 2017, în România, la 30 de milioane de euro, piaţa de training este una dintre cele mai importante din domeniul serviciilor de consultanţă.

În pieţe mult mai mari şi mult mai mature (cum este piaţa nord-americană, spre exemplu) numai tranzacţiile din piaţa de training de leadership au fost estimate în 2017 la 173 miliarde de dolari!

Indiferent la ce realitate economică ne raportăm, însă, subiectul legat de trainingul şi dezvoltarea liderilor este unul la fel de important, nu numai din perspectiva cifrelor mari vehiculate în termeni de bugete, ci şi prin cea a impactului asupra destinului unei organizaţii.

Estimată în 2015, în România, la 20 de milioane de euro, piaţa de training si dezvoltare este una dintre cele mai importante din domeniul serviciilor de consultanţă.

În pieţe mult mai mari şi mult mai mature (cum este piaţa nord-americană, spre exemplu) numai tranzacţiile din piaţa de training de leadership au fost estimate în 2015 la 160 miliarde de dolari!

Tinerii din generatia millenials sunt OK

Postat de la 10 Nov, 2016 in categoria Dezvoltare

Deși se poate observa o revenire pe piața muncii, se pare că totuși criza economică încă mai creează probleme departamentelor de resurse umane. Conform Boomers and Retirement, celor din generația Baby Boomers (generaţia anilor 1946-1964, născută în perioada de după Al Doilea Război Mondial, o perioadă de creştere economică în multe ţări, cu o rată a natalităţii ridicată) le lipsește o jumătate de milion de dolari SUA în fondurile de economii de pensii, ceea ce îi determină pe mulți să rămână în câmpul muncii cu mult peste vârsta de 65 de ani. Un sondaj al Associated Press arată că 1 din 4 persoane din generația Baby Boomers declară că nu s-ar pensiona niciodată.

Războiul talentelor continuă indiferent de trendurile pieţei, de raportul de forţe dintre cererea şi oferta în piaţa forţei de muncă. Deşi există un număr mare de specialişti, profesionişti, manageri în piaţă, organizaţiile se lupta încă acerb pentru cel mai de preţ atu: talentul.

Ce putem face pentru a asigura o cultură bazată pe atragerea, dezvoltarea, retenţia şi promovarea talentelor în organizaţie? De unde începe această cultură?

Eficienta programelor de dezvoltare

Postat de la 09 Mar, 2016 in categoria Dezvoltare

In ultima perioada, intalnim o abundenta de articole care se concentraza in general pe doua categorii demografice, femeile si tinerii (generatia Y), si care incearca sa explice diferentele in procesul de invatare si dezvoltare. Ideea principala care reiese din aceste articole este ca, daca organizatiile ar intelege cum sa dezvolte mai bine femeile si tinerii, ar rezolva printr-un efect de domino si problemele legate de omogenitatea echipelor de leadership si retentia angajatilor cu potential inalt. Cu toate ca aceste studii/articole aduc o perspectiva valoroasa despre nevoile unice ale acestor doua categorii demografice, pierd din pacate din vedere caracteristicile individuale care ar trebui examinate inainte de investitia in orice efort de dezvoltare.

Our habits define us. But how true is this for our digital habits? Are we the same online as offline? In the early days of the internet, it was probably safe to assume that our online behaviours did not reveal much about our real-world personas. This notion was popularised by the “on the internet, nobody knows you’re dog” caption of a famous New Yorker cartoon.

Pastila de Learning & Development

Postat de la 05 Aug, 2015 in categoria Dezvoltare

Faptul ca abordarea clasica nu mai functioneaza in programele de dezvoltare este deja o stire veche. S-au scris articole, s-au facut studii si interviuri nenumarate despre limitarile instruirii in clasa ca unic instrument de dezvoltare a angajatilor, insa, in continuare, bugete substantiale se aloca pe zona de transfer de cunostinte, de abilitati, fara a clarifica daca acestea sunt si cele care au impact direct in performanta.

Why the teams fail

Postat de la 29 Apr, 2015 in categoria Dezvoltare, Echipa, Personalitate

Society idolizes the individual – from the star quarterback to the charismatic leaders of the modern business arena. But humanity’s greatest achievements – the Egyptian pyramids and Great Wall of China, the invention of modern medicine, the exploration of the outer reaches of the universe – are the result of collective effort.

High-performing teams can provide an undeniable advantage over the competition. However, most managers will tell you that although it is easy to put together a team with great potential, they rarely perform at their maximum capacity.

Why?

De ce esueaza echipele

Postat de la 28 Apr, 2015 in categoria Dezvoltare, Echipa, Personalitate

Societatea idolatrizeaza star-urile, de la fotbalisti renumiti la CEOs carismatici ai lumii de afaceri. Insa, realizarile marcante ale umanitatii sunt rezultatul unui efort colectiv.

Echipele cu rezultate bune pot asigura un avantaj de necontestat in fata concurentei. Totusi, cei mai multi manageri va vor spune ca, desi este usor sa alcatuiesti o echipa din oameni valorosi fiecare in parte, aceasta va actiona foarte rar la capacitatea maxima.

De ce?

img-5-intrebari

Between the recovering economy, budget cutbacks, managers (not only HR managers) have a lot on their plates. Following are five of the biggest challenges keeping managers up at night, and what they can do to get back to sleep.

1. How do we attract and select the righ people?

In a SilkRoad survey of more than 850 HR professionals, 51% of respondents said finding people is one of their primary concerns. Fair enough, especially considering our research shows more than half of new employees fail – typically costing their employers more than 150% of their annual salaries. Why is that failure rate so high? Employers are looking for the wrong things in their candidates.

  • Consultantul tau 
  • Prof. Dr. Robert Hogan – The truth about leadership

     

  • Prof. Dr. Robert Hogan – Personality and the Fate of Organizations

     

  • Robert Hogan on the Importance of Humility in Leaders

     

  • The Incident — How Do You Derail?

  • Prof. Dr. Robert Hogan on Personality Psychology, the Bright Side, and the Dark Side

     

     

  • Stereotipuri si perceptii sociale


  • Leadership masculin vs. feminin

  • Tu socializezi cu Hart?

    Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting
© 2012 Hart Consulting. Termeni si conditii | Sitemap
by Craft Interactive
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting