+40 726.135.952
consulting@hartconsulting.eu

Despre liderii care cresc oameni

Postat de la 15 Jul, 2014 in categoria Leadership

chessLiderii cresc oameni, iar oamenii cresc afaceri. Cum arata, insa, acesti lideri? Cum reusesc ei sa creasca oameni, sa-i motiveze, sa-i pastreze in companie pentru perioade lungi de timp si, indirect, sa aiba un impact pozitiv in rezultatele financiare ale organizatiei? Mai mult, cum ii putem identifica?

Cercetatorii de la Hogan Assessments cred ca pentru a imbunatati calitatea leadershipului, companiile ar trebui sa angajeze si sa promoveze manageri care poseda sase caracteristici esentiale pe care oamenii le cauta la un lider: integritate, viziune, tenacitate, competente, discernamant, modestie.

Mergand un pic mai in profunzime, doua capabilitati cheie care se regasesc in profilul managerului eficient: au abilitati interpersonale foarte bune si lucreaza la un alt nivel, avand mereu o perspectiva de ansamblu asupra lucrurilor si un cap limpede. Altfel spus, ei sunt aceia care stabilesc viziuni, gestioneaza schimbarea organizationala si construiesc echipe.

Liderii buni comunica sincer, deschis si frecvent cu oamenii din subordine. Ei se concentreaza pe dezvoltarea altora, nu doar dezvoltarea de sine, si pe construirea unor relatii eficiente, in care increderea este un element esential.

Managerii buni transcend propriile nevoi si aleg sa se concentreze pe construirea si dezvoltarea de echipe performante. Filosofia unui astfel de manager este aceea de a nu se focusa exclusiv pe a fi un manager de succes, ci de a se dedica pentru ca echipa sa sa fie de succes.

In cele din urma, managerii buni ajuta oamenii si echipele sa fie flexibile si deschise catre schimbare. Fiind adaptabili, managerii eficienti fac fata schimbarilor organizationale si, totodata, au capacitatea de a conduce in perioade cu incertitudini. Iar aceasta s-a dovedit a fi una dintre cele mai importante competente manageriale.

Concluzionand, diferenta notabila dintre managerii eficienti si cei ineficienti este data in mod clar de serie de trasaturi personale: au un caracter bun si, in acelasi timp, isi gestioneaza cu succes „latura intunecata” a personalitatii. Au o iscusinta deosebita in privinta relatiilor sociale si a leadership-ului.

Lasa un comentariu

Comentariu:
(all fields required)

  • Consultantul tau 
  • Prof. Dr. Robert Hogan – The truth about leadership

     

  • Prof. Dr. Robert Hogan – Personality and the Fate of Organizations

     

  • Robert Hogan on the Importance of Humility in Leaders

     

  • The Incident — How Do You Derail?

  • Prof. Dr. Robert Hogan on Personality Psychology, the Bright Side, and the Dark Side

     

     

  • Stereotipuri si perceptii sociale


  • Leadership masculin vs. feminin

  • Tu socializezi cu Hart?

    Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting
© 2012 Hart Consulting. Termeni si conditii | Sitemap
by Craft Interactive
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting