+40 726.135.952
consulting@hartconsulting.eu

Human2Human de la marketing la HR si in toate departamentele

Postat de la 02 Jun, 2014 in categoria Leadership, Personalitate
h2h

In lumea de marketing incepe sa prinda puteri in acest moment un curent care spune asa: nu mai exista marketing B2B, nici B2C exista H2H (Human2Human). Suna complicat si pompos insa mesajul este teribil de simplu. Viteza cu care au evoluat toate in ultimii ani a adus cu sine si o anumita doza de superficialitate. H2H propune o revenire la valorile de baza, la tot ceea ce inseamna sa fii uman.

Dincolo de lumea de marketing cu mesajele ei segmentate pe categorii de clienti, si relatia companii – consumatori, conceptul acesta se refera si la angajati, la relatiile companii-angajati, si aici se refera la tot ceea ce o companie, prin vocea managerilor ei spune si face. A fi uman este un angajament fata de valorile de baza. Pierderea umanitatii din interior ajunge sa se vada in exteriorul companiei, indiferent de eforturile facute pentru mentinerea aparentelor. Brandul de angajator e construit de oameni multumiti, oamenii multumiti sunt productivi si influenteaza profitul companiei. Si cercul reia intr-un sens crescator.

Managerii de departamente joaca un rol esential in economia acestui concept. Succesul ca manageri cat si rezultatele la nivel departamental depind de modul in care acestia stiu sa isi selecteaze si sa isi formeaze echipele. Este adevarat ca selectia corecta a oamenilor este un proces dificil si ca mare parte din managerii de departamente prefera sa se ocupe de activitatile care tin efectiv de competentele si de meseria lor. Ca orice competenta de management „arta” alegerii oamenilor se invata. Iar in acest moment exista numeroase instrumente care pot sustine acest demers pe baze stiintifice.

Traim intr-o lume a datelor iar deciziile sunt luate pe baza lor. Daca imi permiteti sa continui cu o alta paralela intre marketing si HR, cercetatorii de la Hogan Assessments spuneau intr-un material video recent ca acum 30 de ani, marketingul insemna in proportie covarsitoare „arta” si extrem de putine „date”, acum marketingul inseamna mai mult date si prea putin „arta”. La fel se intampla si in HR acum. Exista instrumente validate stiintific care aduc date concrete, relevante pe masa fiecarui manager. Este nevoie doar de deschiderea de a le accepta dincolo de conceptul de „fler” sau de „arta”. Si de a invata sa fie folosite ca baza a deciziilor curente.

Haideti sa vedem ce ar putea insemna pentru un manager de departament asemenea date. In situatia interviurilor ce tin de lista scurta, cum ar fi ca managerul sa cunoasca deja competentele soft ale candidatilor? Ar ramane atunci timp pentru a insista asupra valorilor si a compatibilitatii cu valorile si cultura organizatiei? Ar ajuta acest lucru la selectia unor oameni competenti care intr-adevar isi doresc apartenenta la acea organizatie?

Si iata cum discutia revine la valori si la impartasirea valorilor comune in relatiile de munca. Conceptul Human2Human pune oamenii in centrul a tot, si se refera la constructia de organizatii sanatoase in care oamenilor le pasa de oameni pentru a livra mai departe produse si servicii iesite din mainile unor oameni multumiti. Este vorba despre oameni care dincolo de componenta pecuniara, fac acele lucruri cu un scop si construiesc impreuna o poveste de succes.

Lasa un comentariu

Comentariu:
(all fields required)

  • Consultantul tau 
  • Prof. Dr. Robert Hogan – The truth about leadership

     

  • Prof. Dr. Robert Hogan – Personality and the Fate of Organizations

     

  • Robert Hogan on the Importance of Humility in Leaders

     

  • The Incident — How Do You Derail?

  • Prof. Dr. Robert Hogan on Personality Psychology, the Bright Side, and the Dark Side

     

     

  • Stereotipuri si perceptii sociale


  • Leadership masculin vs. feminin

  • Tu socializezi cu Hart?

    Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting
© 2012 Hart Consulting. Termeni si conditii | Sitemap
by Craft Interactive
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting