0730 556 541
consulting@hart.ro

Selectie

Selecteaza candidatii cu potential ridicat!

In mediul competitiv in care ne desfasuram activitatea, costurile unei recrutari incorecte sunt mult mai mari in comparatie cu investitia intr-un proces de selectie de inalta calitate. Angajarea unei persoane nepotrivite costa o organizatie 150% din salariul anual al angajatului. Atunci cand este vorba de posturi de conducere, costurile sunt insa cu mult mai mari.

Echipa HART Consulting isi sprijina partenerii pentru a reduce un astfel de risc, prin identificarea talentelor de care acestia au nevoie si prin dezvoltarea capitalului uman existent in organizatii. Identificam pentru partenerii nostri persoanele cele mai potrivite pentru posturile vacante, evaluand personalitatea, motivatiile, valorile si preferintele, descoperind potentialii factori de “risc comportamental” in situatii de criza, stres sau oboseala, avand drept tel final asistarea partenerilor in a lua cea mai potrivita decizie de selectie pe termen lung.

Testarea psihologica in faza de selectie este una dintre strategiile cele mai verificate si eficiente din punctul de vedere al costurilor pentru identificarea celor mai potriviti candidati.

Scopul principal al oricarui proces de selectie il reprezinta predictia performantei la locul de munca. Studiile realizate in ultimii ani au demonstrat ca organizatiile care utilizeaza instrumentele HoganSELECT in procesele de selectie au redus fluctuatia personalului, au crescut productivitatea si au fost capabile sa ofere servicii imbunatatite clientilor lor.

Abordarea HART

Alaturi de clientul nostru, stabilim criteriile de selectie in acord cu particularitatile organizatiei si profilul postului, recomandam metodele potrivite pentru specificul misiunii de selectie, conducem cautari profesioniste si confidentiale pentru atragerea candidatilor de valoare. Ne asumam calitatea evaluarilor in scopul selectiei, bazate pe metode si instrumente premium folosite pe plan international: evaluari psihologice (Hogan Assessments), evaluarea abilitatilor (Schuhfried), interviuri comportamentale structurate si alte instrumente de evaluare profesionala.

Beneficiile unui proces de selectie corect:

Imbunatateste compatibilitatea cu postul:

 • Promoveaza performanta si productivitatea
 • Faciliteaza avantajul competitiv
 • Dezvolta relatii profesionale in cadrul companiei

Minimizeaza riscurile nepotrivirii cu postul:

 • Asigurare impotriva lipsei de performanta
 • Faciliteaza scaderea fluctuatiei de personal

Optimizeaza compatibilitatea intre candidat si cultura organizationala:

 • Promoveaza cultura organizationala
 • Sporeste potrivirea cu ceilalti angajati si membrii echipei
 • Faciliteaza un mediu care incurajeaza performanta

Criterii care conduc la un proces de selectie reusit:

 • Aptitudinile si atitudinea (personalitatea) contribuie la performanta
 • Trasaturile de personalitate care conduc la performanta trebuie cautate
 • Trasaturile de personalitate care pot duce la esec profesional trebuie evitate (sau adresate intr-un program de coaching imediat dupa angajare)
 • Satisfactia data de compatibilitatea cu postul conteaza pentru o colaborare de lunga durata
 • Cu cat nivelul ierarhic si puterea sunt mai mari, cu atat trasaturile de personalitate conteaza mai mult
 • Ignorarea aspectelor de personalitate creste probabilitatea unor rezultate sub standarde.

Evaluarea Hogan este o metodologie de evaluare a personalitatii cu aplicatii directe in domeniul profesional, recunoscuta international ca un instrument de clasa premium pentru identificarea de talente, selectie si dezvoltare.

Citeste mai mult despre HoganSELECT.

Testimoniale
(Georgiana Bajinaru, Avia Motors - Alto Syncro Grup)
Primul proiect pe care am colaborat impreuna a fost organizarea si implementarea unui centru de evaluare. De la initierea si pana la finalizarea proiectului, lucrurile s-au derulat intr-un mod profesionist. Modul in care am lucrat cu specialistii Hart pe acel proiect ne-a convins sa continuam colaborarea si pe alte proiecte. Acum, compania Hart reprezinta un partener de incredere pentru
(Marian Ciuca, Prutul)
Competenta, solicitudine, dar mai ales flexibilitate si, nu in ultimul rand, confidentialitate, instrumente de clasa si costuri cat mai aproape de realitatile pietii din 2009. Acestea sunt lucrurile pe care le-am cautat atunci cand am ales sa apelam la serviciile companiei HART pentru derularea celor 2 centre de evaluare a competentelor manageriale pe care compania noastra le-a desfasurat in
(Magdalena Isan, Solvay Pharma Romania)
HART Consulting a fost partenerul nostru de incredere in mai multe centre de evaluare elaborate in anul 2008, cu scopul de a selecta candidatii interni pentru promovarea in cariera. Rolul consilierilor HART a fost de a elabora si implementa centrele de evaluare. Exercitiile utilizate de catre HART Consulting au fost adaptate la nevoile noastre organizationale. Rapoartele scrise au fost
© 2012 Hart Consulting. Termeni si conditii | Politica date personale | Sitemap
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting