0730 556 541
consulting@hart.ro

Vienna Test System (VTS)

Recrutarea, dezvoltarea personalului si orientarea in cariera, cu Vienna Test System HR

Vienna Test System HR este versiunea Vienna Test System (VTS) special adaptata pentru evaluarea candidatilor. Aceasta este utilizata in recrutare, dezvoltarea personalului, precum si pentru orientare in cariera - atat pentru functionarii de birou cat si pentru personalul din locurile de munca in cazul carora siguranta este importanta.

Vienna Test System HR este conceput pe o baza modulara: este disponibila o gama larga de teste psihologice (teste de personalitate, teste de inteligenta, teste de abilitate, teste de interese etc.); acestea permit utilizatorului sa le selecteze pe cele care sunt cele mai potrivite pentru profilul cerintelor. Zece utilizari ale celor 28 de teste psihologice utilizate cel mai frecvent de catre managerii de resurse umane (inclusiv Inventarul de personalitate Big Five BFSI, Bateria Structurii INSBAT Intelligence, Coordonare 2HAND) sunt incluse in achizitionarea Vienna Test System HR, deoarece reprezinta cinci utilizari ale fiecaruia dintre cele cinci test set-uri. Testele sunt usor de pregatit, administrarea este standardizata si corecta,i iar scorarea este obiectiva si eficienta. Vienna Test System HR indeplineste toate criteriile de protectie a datelor si indeplineste cerintele DIN 33430 si ÖNORM D4000.

Domenii de utilizare a testelor:

  • Recrutare si selectie
  • Dezvoltare de personal si evaluare aptitudini
  • Orientare in cariera
  • Evaluari privind siguranta pentru ocupatii cu un risc ridicat de pericole sau risc de accidente - in special soferii profesionisti si personalul feroviar si aerian, dar, de asemenea, din cadrul politiei, armatei, mineritului etc.
  • Testare de grup, de exemplu, evaluari pentru trainee sau testarea pre-academica a studentilor.

Selectia cu ajutorul testelor psihologice

Cand se combina cu un interviu structurat, testele Vienna Test System HR furnizeaza informatii corecte si fidele cu privire la gradul de similitudine dintre profilul postului si profilurile candidatilor. Procesul structurat, standardizat si obiectiv asigura ca aceleasi conditii se aplica tuturor candidatilor, astfel incat toti candidatii sa aiba aceeasi sansa.
 

Dezvoltarea personalului si evaluarea aptitudinilor

Puteti utiliza Vienna Test System HR ca instrument de dezvoltare a personalului. Fie ca sarcina este analiza potentialului si a cerintelor de formare, evaluarea aptitudinilor sau promovarea viitorilor manageri, testele psihologice pot fi folosite pentru a identifica abilitatile si competentele personalului. Comparati nivelurile tinta cu cele reale, ca baza pentru punerea in aplicare a masurilor de training profesional si de dotare a personalului pentru a satisface nevoile prezente si viitoare ale companiei dvs.. Descoperiti potentialul si recrutati  manageri din propria organizatie. Utilizati teste psihologice pentru a descoperi domeniile in care personalul dvs. se remarca deosebit si in ce domenii are nevoie de training, sustinere, supraveghere sau antrenare.

Orientare in cariera

Consilierii in training si cariera utilizeaza Vienna Test System HR ca instrument in consilierea educationala, profesionala si in cariera. In special, atunci cand vine vorba de alegerea unei cariere, testele de atitudine si interese ofera indrumare si constituie un ajutor important in luarea deciziilor. Testele din zonele speciale de aptitudini cum sunt multifunctionalitatea, intelegerea tehnica sau vizualizarea spatiala, sunt folosite pentru a evalua compatibilitatea dintre aptitudinile unei persoane si fisa postului. In plus, exista teste generale de aptitudini, teste de personalitate si teste de inteligenta, care ajuta la identificarea talentelor speciale.

Evaluari ale sigurantei in munca

Multe accidente sunt rezultatul unei erori umane. Greselile se pot face atat in cadrul unor sarcini dificile cat si in cadrul unora monotone. In toate aceste cazuri, efectele asupra altor persoane pot fi dezastruoase. In unele profesii, este, prin urmare, esential sa se adopte o abordare orientata spre siguranta in munca, in conformitate cu cerintele de siguranta, si sa se ia masurile adecvate ca raspuns la riscurile pentru sanatate si siguranta. Vienna Test System HR ofera o gama larga de teste speciale de aptitudini si testset-uri pentru recrutarea si evaluarea angajatilor specializati in aceste domenii. Folositi-le pentru a testa soferii profesionisti, personalul de control al traficului aerian, mecanicii de locomotiva, personalul de conducere, minerii, politistii, personalul militar si multi altii.

Testarea in grup

Folositi Vienna Test System HR ca un mijloc eficient, standardizat si automatizat de a face o selectie dintr-un grup mare de candidati - de exemplu, de persoane care candideaza pentru locuri in cadrul unor cursuri de training sau al unor scheme de pregatire. Intr-un proces in doua etape, puteti face mai intai o preselectie si apoi puteti utiliza instrumente de evaluare a aptitudinilor suplimentare pentru a clasifica si selecta candidatii de top. Testarea in grup poate fi efectuata fie online, fie in retea.

Diferenta dintre testele psihologice si centrele de evaluare

In timp ce alte instrumente de evaluare, cum ar fi interviurile, centrele de evaluare sau analiza CV-ului ofera informatii cu privire la repertoriul comportamental al candidatilor fie in prezent fie in trecut, testele psihologice se concentreaza pe caracteristicile de lunga durata ale persoanelor (precum inteligenta, trasaturi de personalitate) si pe acele caracteristicile umane fundamentale. Informatiile obtinute din testele psihologice pot fi utilizate nu numai pentru a explica comportamentul prezent, dar, de asemenea, pentru a descoperi potentialul care poate sa nu fi fost inca constientizat. Evaluarea potentialului prin urmare nu numai ca ajuta la realizarea unei distinctii intre candidatii care sunt in prezent potriviti sau nepotriviti, dar, de asemenea, identifica candidatii care sunt susceptibili de a se dezvolta rapid in directia cerintelor profilului respectiv.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa vizitati site-ul www.schuhfried.ro.

  • Evaluarea abilitatilor - Instrumente - HART Consulting
Testimoniale
Ana Georgescu, MediaPro Interactiv
Foarte bine organizat si structurat, cursul (Selection & Interviewing Skills) mi-a oferit sansa de a invata si dezvolta noi abilitati si competente in recrutare si selectie. Ana Georgescu, MediaPro Interactiv
Magdalena Isan, Solvay Pharma Romania
HART Consulting a fost partenerul nostru de incredere in mai multe centre de evaluare elaborate in anul 2008, cu scopul de a selecta candidatii interni pentru promovarea in cariera. Rolul consilierilor HART a fost de a elabora si implementa centrele de evaluare. Exercitiile utilizate de catre HART Consulting au fost adaptate la nevoile noastre organizationale. Rapoartele scrise au fost
Mihaela Flamaropol, Raiffeisen Bank
Folosim in cadrul companiei noastre instrumentele de evaluare Hogan de aproape un an, timp in care le-am utilizat atat pentru colegii nostri propusi spre promovare, cat si pentru candidatii externi pentru pozitii manageriale. S-a stabilit o corelatie intre competentele bancii si scalele instrumentelor de evaluare HPI si HDS, s-a urmarit profilul persoanei evaluate si s-au identificat astfel zonele
© 2012 Hart Consulting. Termeni si conditii | Politica date personale | Sitemap
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting