021 310 54 57
consulting@hart.ro

Auto-Constientizare Emotionala

04 Noi 2013

La ce te gandesti cand auzi cuvintele auto-constientizare emotionala? Ce simti? Ce senzatii percepi in corpul tau?

Studiile arata ca cei cu o inteligenta emotionala marita:

  • Fac alegeri corecte in business sau viata personala interactionand foarte bine cu ceilalti oameni in mediul profesional si personal.
  • Genereaza afaceri si relatii mai profitabile, de care sa beneficieze ambii parteneri de relatie.
  • Se evidentiaza in obtinerea de rezultate, leadership, constientizare la nivel organizational, crescand natural motivatia lor personala si a celor din jur.
  • Au o productivitate marita cu pana la 80% fata de cei care performeaza mediu pentru slujbele de complexitate medie. Acolo unde slujbele angajatilor sunt complexe productivitatea poate creste cu pana la 127% fata de media angajatilor.
  • Daca sunt in slujbe de vanzari obtin bonusuri superioare, isi pastreze locul de munca existent si pot sa-si obtina un loc de munca mai potrivit pentru a-si manifesta potentialul.
  • Cei cu o inteligenta emotionala marita pot avea relatii interpersonale benefice, lucreaza bine in echipa si fac fata schimbarilor mai usor, fac fata stresului mai usor, lasa in urma emotiile si starile care-i distrag de la atingerea obiectivelor rezultand un timp de regrupare si concentrare pe obiectiv mai scurt.
  • Trec mai usor de la starile de pesimism la cele de optimism si le sustin pe cele din urma.

Tu unde simti ca te situezi din punct de vedere al inteligentei emotionale?

Ai meditat vreodata? Atunci cand meditezi, spui o rugaciune, mergi la psihoterapie sau la coaching se creeaza un spatiu foarte confortabil care iti permite sa devii propriul tau observator. Poti, din aceasta postura, sa-ti observi propriile ganduri, sentimente si stari ale corpului.

Aici, in acest spatiu de transformare poti sa auto-constientizezi toate aceste stari si ganduri. Uneori linistea este atat de mare, atat de placuta, incat devii foarte inspirat. Poti sa afli o solutie la o problema care te framanta, sa-ti constientizezi nevoi importante, poti sa construiesti un plan care sa inlocuiasca strategii vechi care au incetat sa fie actuale, sa-ti creezi un nou present si prin urmare un nou viitor. Poti sa devii constient de starea ta emotionala si daca o urmaresti si iti concentrezi atentia pe ea poti sa o transformi, daca vrei, in altceva sau, daca esti multumit cu starea ta sa o contempli pur si simplu pana la liniste si echilibru.

Exista studii bine documentate care spun ca odata constientizate anumite lucruri noi despre tine le poti schimba.

De cele mai multe ori nu stim ceea ce nu stim, ce avem nevoie ca sa schimbam sau sa facem ca sa atingem un nou tip de obiectiv. In aceste conditii traim la intamplare ca niste prizonieri ai lipsei noastre de constientizare.

Atelierele de inteligenta emotionala EQ ne permit sa invatam impreuna, sa devenim constienti de emotiile noastre, sa le putem observa in timp real, sa iesim din rutinele obisnuite, care se deruleaza fara ca noi sa stim de ele, pe pilot automat.

Atelierele de EQ isi propun sa creeze un mediu sigur si propice invatarii astfel incat participantii sa poata sa faca din constientizarea emotionala o rutina care sa-i insoteasca 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana astfel incat sa fie cine vor ei, sa faca acele lucruri care sa le permita sa-si atinga obiectivele, sa-si manifeste potentialul.

De aceea vom porni procesul de invatare insotiti de un coach cu experienta, acreditat de Federatia Internationala de Coaching si certificat Hogan Assessments.

Cum se desfasoara un atelier?

Va exista o scurta parte teoretica, ne vom face cunoscute nevoile, asteptarile, vom lucra impreuna, vom invata si exersa sau daca stim deja ne vom perfectiona sa constientizam ce tine de partea noastra emotionala. Vom invata experimental, prin exercitii si apoi vom integra toata experienta si ce-am invatat intr-un mod simplu in care vom impartasi si vom retine unii de la altii.

Dupa ce vom fi participat la atelier vom fi creat abilitatea de a auto-constientiza emotiile si gandurile si de a o purta impreuna cu noi in fiecare clipa.

Aflati mai multe despre inteligenta emotionala, cele 6 competente sau pentru informatii directe sunati-o pe Magda Blidarus la 0733 678 920 sau e-mail magda.blidarus@hart.ro

Numarul maxim de participanti la ateliere este doar de 15 iar data limita de inscriere este 8 noiembrie, 2013. Asigurati-va locul chiar acum aici.

  • Auto-Constientizare Emotionala - HART Consulting
Testimoniale
(Roxana Tronaru, BRD - Groupe Societe Generale)
Am lucrat cu echipa de la Hart Consulting pentru dezvoltarea unor exercitii de tip joc de rol - parte integranta din Centrele de Evaluare din cadrul BRD GSG. Consultantii au fost inca de la inceput foarte receptivi la nevoile noastre, am construit impreuna structura proiectului si am comunicat eficient pe tot parcursul acestuia. In cadrul sesiunilor de follow-up, specialistii de la Hart au
(Mircea Vlastean, Henkel Romania)
Cursul iti deschide perspectiva cunoasterii proprii in sensul in care te provoaca sa faci lucruri noi sau intr-un mod diferit, te invata sa stii sa asculti pentru a-l intelege pe celalalt. Te ajuta sa structurezi etapele de coaching si sa-l provoci pe celalalt sa plece cu un rezultat, dar si cu pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a-si atinge obiectivul in timpul dorit. Mircea Vlastean,
(Magdalena Vrajitoru, RBS Romania)
Am elaborat si desfasurat cu HART Consulting mai multe centre de evaluare si dezvoltare intre anii 2007 si 2008. Obiectivele acestor proiecte au fost: Evaluarea competentelor manageriale pentru angajatii din banci si retail. Selectia pentru avansarea in cariera. HART Consulting utilizeaza diferite exercitii personalizate, adaptate fiecarui profil de competente. HART a efectuat trainingul
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting