0730 556 541
consulting@hart.ro

Buget 2014 din perspectiva unei companii din industria serviciilor energetice

30 Sep 2013

Nevoi, bugete, planuri si tendinte pentru 2014, doua perspective: cea a unei companii din industria serviciilor energetice si cea a unei firme de training si consultanta.

De cand a inceput perioada de criza, in ce anume ati investit cel mai mult?

Maria Leonte, Director Resurse Umane, Dalkia Romania: In primul rand in formarea si dezvoltarea competentelor angajatilor. Compania noastra a acordat, de asemenea, o importanta semnificativa securitatii in munca, respectiv cresterii numarului de ore de formare prin transformarea orelor alocate securitatii obligatorii conform legislatiei, in ore de dezbateri pe teme de securitate.

Cum v-a ajutat investitia?

Laurentiu Lupu, Responsabil Recrutare, Dalkia Romania: Am devenit o companie mai eficienta, mai flexibila, mai adaptata la cerintele pietei si ale clientilor nostri. Pe de alta parte, angajatii au devenit mai increzatori in competentele lor, si-au dezvoltat alte competente noi. Angajatii din exploatare au devenit polivalenti. Am identificat liniile strategice care sa acompanieze planul de transformare prin care Compania noastra trece.

Cum ati masurat ROI?

Maria Leonte, Director Resurse Umane, Dalkia Romania: Desi nu am reusit sa masuram ROI pentru toate formarile organizate, am urmarit cativa indicatori: numarul de noi contracte incheiate, in ce masura contractele incheiate "folosesc" competentele noi dobandite de angajati, care au fost economiile realizate (costuri proprii vs. costurile cu subcontractorii / furnizorii) etc. In ceea ce priveste formarea pe securitate in munca, in urma sondajului de opinie in randul angajatilor am realizat beneficiile investitiei in formare prin raspunsurile pozitive venite din partea angajatilor.

Care sunt planurile pentru 2014?

Maria Leonte, Director Resurse Umane, Dalkia Romania:

  • organizarea unei reuniuni care se numeste ”Comitet al meseriilor”, care are ca scop identificarea necesitatilor de formare viitoare care sa acompanieze dezvoltarea organica si cresterea externa a Dalkia.
  • dezvoltarea competentelor angajatilor nostri din Iasi (noua afacere)
  • atragerea de oameni talentati in companie
  • dezvoltarea competentelor middle managementului, in ceea ce priveste evaluarea performantei colaboratorilor lor
  • dezvoltarea de parcursuri de cariera pentru angajatii cu potential
  • construirea unui brand de angajator preferat in domeniul eficientei energetice, sa fim o "companie de referinta".

Ce nevoi specifice ati identificat pentru 2014? Ce nivel ierarhic au oameni in care veti investi pentru dezvoltare? Catre ce tipuri de traininguri va orientati?

Maria Leonte, Director Resurse Umane, Dalkia Romania: Prioritatea numarul unu este dezvoltarea middle managementului, astfel incat acesta  sa devina puntea de legatura intre top management si restul colaboratorilor, in toate proiectele si actiunile pe care ni le propunem in viitor. In acest sens, am initial proiectul “Clubul Managerilor Dalkia”, in care dezbatem proiectele de transformare ale companiei.

Cum ati identificat aceste nevoi?

Laurentiu Lupu, Responsabil Recrutare, Dalkia Romania:

  • sondaj de opinie in randul angajatilor,
  • analize de management,
  • evaluarea anuala a performantelor.

 Multumim Dalkia Romania pentru timpul acordat
si informatiile impartasite cu noi.

Testimoniale
(Magdalena Vrajitoru, RBS Romania)
Am elaborat si desfasurat cu HART Consulting mai multe centre de evaluare si dezvoltare intre anii 2007 si 2008. Obiectivele acestor proiecte au fost: Evaluarea competentelor manageriale pentru angajatii din banci si retail. Selectia pentru avansarea in cariera. HART Consulting utilizeaza diferite exercitii personalizate, adaptate fiecarui profil de competente. HART a efectuat trainingul
(Roxana Tronaru, BRD - Groupe Societe Generale)
Am lucrat cu echipa de la Hart Consulting pentru dezvoltarea unor exercitii de tip joc de rol - parte integranta din Centrele de Evaluare din cadrul BRD GSG. Consultantii au fost inca de la inceput foarte receptivi la nevoile noastre, am construit impreuna structura proiectului si am comunicat eficient pe tot parcursul acestuia. In cadrul sesiunilor de follow-up, specialistii de la Hart au
(Mircea Vlastean, Henkel Romania)
Cursul iti deschide perspectiva cunoasterii proprii in sensul in care te provoaca sa faci lucruri noi sau intr-un mod diferit, te invata sa stii sa asculti pentru a-l intelege pe celalalt. Te ajuta sa structurezi etapele de coaching si sa-l provoci pe celalalt sa plece cu un rezultat, dar si cu pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a-si atinge obiectivul in timpul dorit. Mircea Vlastean,
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting