021 310 54 57
consulting@hart.ro

De vorba cu speakerii de la Conferinta HART HR Strategic

04 Oct 2012

Cu putin timp inainte de Conferinta HART HR Strategic de pe 24 octombrie si a carei tema este „Managementul talentelor: cheia catre un business profitabil”, am reusit sa stam de vorba cu speakerii evenimentului. Am aflat astfel despre cateva dintre subiectele pe care le vor aborda in cadrul conferintei.

Ce inseamna un talent?

madaMadalina Balan, Managing Partener HART Consulting: Talentul - ca si notiune practica in managementul organizational- poate insemna lucruri diferite in companii diferite. Pentru unele organizatii, un specialist cu skill-uri foarte greu de gasit (de ex din domeniul IT, anumite limbaje de programare la care se poate adauga si o anumita competenta ligvistica deosebita ) poate insemna talent. Pentru alte organizatii, unde skill-urile tehnice, profesionale, legate de job nu sunt atat de importante (de ex, lucratorii intr-un call center) un anumit set de comportamente (viteza de reactie, amabilitate, rezistenta in situatii de presiune, respect fata de reguli si proceduri) poate face distinctia intre un talent si un angajat mediocru. Cert este ca talentul inseamna, in proportii poate diferite, un mix intre anumite competente tehnice, abilitati si anumite competente soft, comportamente, avute la un nivel inalt. 

De ce considerati ca in ultimii ani companiile pun din ce in ce mai mult accentul pe conceptul de management al talentelor? Ce schimbari in contextul economic considerati ca au condus la o asemenea redistribuire a atentiei? Este conceptul de talent management doar o moda sau o necesitate?

amaliaAmalia Sterescu, experienced executive & talent management consultant: In cadrul mediului de afaceri local, managementul talentelor si planificarea succesorilor in business sunt, in opinia mea, procese specifice doar companiilor multinationale - nu putem vorbi inca de aplicarea acestor procese in cadrul administratiei publice sau in cadrul companiilor private cu numar limitat de angajati si cu un numar limitat de procese. Managementul talentului nu este numai un proces ci o strategie ce nu trebuie sa lipseasca din vizorul nici unui lider.

De ce ar trebui sa tina companiile cont atunci cand lanseaza un astfel de program de succesorat? Ce nu ar trebui sa lipseasca dintr-un astfel de proces? 2-3 recomandari practice in construirea unei pepiniere de viitori succesori:

sergiuSergiu Negut, Senior Consultant Wanted Transformation Consultancy: Sfatul numarul unu este un pic de gandire complexa adusa din teoria jocurilor: nu doar ce oameni din pepiniera ne-ar aduce maximum de rezultat, ci si excluderea carora ne-ar aduce maximum de pierdere. Gestiunea unui pipeline de talente are multe similaritati cu gestiunea pipeline-ului de produse. Al doilea ar fi atentia la interpretarea "carcotasa" a unei astfel de pepiniere. Includerea unei persoane cu calitati incontestabile dar care este nepotul directorului poate dauna enorm credibilitatii unui astfel de proiect. Trei, revizitarea periodica a acestei pepiniere prin prisma adecvarii strategice.

Intr-o perioada in care atentia companiilor este indreptata catre retentia angajatilor performanti, care ar fi sfatul dvs catre oamenii de HR si managerii acestor performeri? Ce nu ar trebui sa "uite" organizatiile intr-un astfel de demers?

Amalia Sterescu, experienced executive & talent management consultant: In cele mai multe cazuri HR-ul deseneaza procesul de talent management, ofera instrumentele necesare si suport pentru aplicarea acestora de catre manageri. Aplicarea procesului intra de cele mai multe ori in aria de responsabilitate a managerilor non HR. Gap-uri pot aparea si de o parte si de alta cu impact negativ in business. Initierea unui parteneriat strategic permanent HR - Manageri, in aria dezvoltarii si loializarii top performerilor si prioritizarea acestuia ca orice alt obiectiv important de business este necesara si foarte utila.

Intr-o lume globalizata concurenta pe talente e mare. Nu e suficient sa ai o strategie de succesiune in business si sa defilezi cu ea in fata oricarei audiente - ca orice strategie, e important ca ea sa functioneze, sa stimuleze performanta, sa aduca plusul de valoare mult dorit dar mai ales sa fie o strategie mai buna ca a competitorilor tai.

Mai multe detalii si chiar si studii de caz despre aceste subiecte puteti afla participand la Conferinta HART HR Strategic, organizată de HART Consulting in 24 octombrie

  • Ce inseamna un talent? - HART Consulting
Testimoniale
(Magdalena Vrajitoru, RBS Romania)
Am elaborat si desfasurat cu HART Consulting mai multe centre de evaluare si dezvoltare intre anii 2007 si 2008. Obiectivele acestor proiecte au fost: Evaluarea competentelor manageriale pentru angajatii din banci si retail. Selectia pentru avansarea in cariera. HART Consulting utilizeaza diferite exercitii personalizate, adaptate fiecarui profil de competente. HART a efectuat trainingul
(Mircea Vlastean, Henkel Romania)
Cursul iti deschide perspectiva cunoasterii proprii in sensul in care te provoaca sa faci lucruri noi sau intr-un mod diferit, te invata sa stii sa asculti pentru a-l intelege pe celalalt. Te ajuta sa structurezi etapele de coaching si sa-l provoci pe celalalt sa plece cu un rezultat, dar si cu pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a-si atinge obiectivul in timpul dorit. Mircea Vlastean,
(Roxana Tronaru, BRD - Groupe Societe Generale)
Am lucrat cu echipa de la Hart Consulting pentru dezvoltarea unor exercitii de tip joc de rol - parte integranta din Centrele de Evaluare din cadrul BRD GSG. Consultantii au fost inca de la inceput foarte receptivi la nevoile noastre, am construit impreuna structura proiectului si am comunicat eficient pe tot parcursul acestuia. In cadrul sesiunilor de follow-up, specialistii de la Hart au
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting