021 310 54 57
consulting@hart.ro

Frumosul in business

10 Mai 2013

Distinctie, moda, bun gust, interes in cultura si arta, atentie la calitate. Spatii frumoase, cu o arhitectura aparte, mobilier chic, armonie, culori bine alese. Daca aceasta descriere va suna familiar, inseamna ca ati pasit in spatiul de birouri si in zona de lifestyle ale unui lider interesat si motivat de estetica.

In urma cu cativa ani, am cunoscut un astfel de lider.

Era Country Manager la o companie mica, elitista, de produse farmaceutice etice. Birourile erau intr-un cartier extrem de modern si exclusivist din nordul Bucurestiului. Iar liderul era o doamna stilata, cu gusturi rafinate pentru arta, cu pasiune pentru frumos, cu o finete a gustului aparte, care era evidenta in gesturi, imbracaminte, preferinte, pasiuni.

La prima intalnire am stat de vorba mai bine de o ora despre pictura si arhitectura si despre cat de important credea ca este frumosul in viata fiecaruia de zi cu zi, dar si in business. Era o femeie cu un sarm aparte. Multe relatii le construise si cu partenerii de afaceri in medii ne-conventionale: galerii de arta, mese rafinate si conversatii inspirate despre frumos si estetica.

Ce era fascinant in compania respectivei doamne era legat de faptul ca totul respira bun gust, armonie, decenta, bun simt, a fi la moda fara a face parada, eleganta. Oamenii erau atent imbracati, cu grija la imaginea lor, la cum vorbeau si se miscau. Totul respira delicatete, proportii bine alese si bun gust. Calitatea era evidenta la tot pasul.

Liderii motivati de estetica valorizeaza in mod natural mediile de lucru atractive, sunt atenti la cum arata un produs si la imaginea companiei in general. Ei creeaza culturi organizationale in care accentul cade pe stil, bun gust, tendinte moderne si calitate.

Sunt mai putin preocupati de functionalitate si mai mult de aparenta. Alegerea mobilierului, spre exemplu, nu va fi in primul rand pe criterii legate de eficienta sau cost, ci pe criterii care se leaga de armonia vizuala, de potrivirea culorilor si de efectul final creat. 

Sunt mai creativi si mai concentrati pe a incuraja imaginatia, mai mult decat pragmatismul. In decizii folosesc mai mult intuitia decat ratiunea si in relatiile cu cei din jur vor fi mai degraba inclinati sa ii aprecieze pe cei interesati de frumos, de arta, cultura, imagine. 

Mai multe detalii si studii de caz despre acest subiect puteti afla participand la Conferinta HART HR Strategic, organizata de HART Consulting si sustinuta de revista Cariere, ce are ca tema: „CEOs and organizational culture: what makes it or breaks it?”, din 22 mai 2013.

Madalina Balan
Managing Partner
HART Consulting

  • Frumosul in business - HART Consulting
Testimoniale
(Magdalena Vrajitoru, RBS Romania)
Am elaborat si desfasurat cu HART Consulting mai multe centre de evaluare si dezvoltare intre anii 2007 si 2008. Obiectivele acestor proiecte au fost: Evaluarea competentelor manageriale pentru angajatii din banci si retail. Selectia pentru avansarea in cariera. HART Consulting utilizeaza diferite exercitii personalizate, adaptate fiecarui profil de competente. HART a efectuat trainingul
(Roxana Tronaru, BRD - Groupe Societe Generale)
Am lucrat cu echipa de la Hart Consulting pentru dezvoltarea unor exercitii de tip joc de rol - parte integranta din Centrele de Evaluare din cadrul BRD GSG. Consultantii au fost inca de la inceput foarte receptivi la nevoile noastre, am construit impreuna structura proiectului si am comunicat eficient pe tot parcursul acestuia. In cadrul sesiunilor de follow-up, specialistii de la Hart au
(Mircea Vlastean, Henkel Romania)
Cursul iti deschide perspectiva cunoasterii proprii in sensul in care te provoaca sa faci lucruri noi sau intr-un mod diferit, te invata sa stii sa asculti pentru a-l intelege pe celalalt. Te ajuta sa structurezi etapele de coaching si sa-l provoci pe celalalt sa plece cu un rezultat, dar si cu pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a-si atinge obiectivul in timpul dorit. Mircea Vlastean,
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting