021 310 54 57
consulting@hart.ro

Madalina Balan: Antreprenorii au o anumita doza de sare si piper

26 Mar 2015

In data de 17 martie a avut loc al doilea eveniment al anului 2015 din seria Meet the WOMAN!, cu tema Latura intunecata a antreprenorului, o perspectiva psihologica. Doamna Madalina Balan, Managing Partner HART Consulting, ne-a vorbit, in calitate de speaker al evenimentului, despre comportamentele antreprenorilor care, prezente in exces, pot constitui obstacole in afaceri. In acest sens, a prezentat atat un studiu, cat si o statistica bine documentate si sustinute cu argumente atent identificate, vorbind totodata si despre cum tiparele comportamentale ne pot influenta drumul profesional, cu accent pe micile diferente ale personalitatii intre barbatii si femeile antreprenor.

Pornind de la ideea ca ADN-ul psihologic al celor aflati in pozitii de conducere are un impact semnificativ asupra evolutiei businessului de care acestia se ocupa, studiul realizat de catre HART Consulting a identificat doua fatete ale personalitatii care influenteaza modul de a lua decizii: personalitatea si conditiile de zi cu zi care le sunt familiare oamenilor de afaceri, pe de o parte, precum si trasaturile dezvoltate peste nivelul optim de functionare, pe de alta parte.

Avand convingerea ca exista o legatura puternica intre personalitate si calitatea leadershipului, Madalina Balan a subliniat faptul ca, in unele cazuri, povestea despre identitate tinde sa fie una romantata, cu atat mai mult cu cat fiecare om si cu precadere un antrerprenor pune accent pe reputatie, pe felul cum este perceput de catre ceilalti.

Zona intunecata a antreprenoriatului, asa cum a fost ea numita in cadrul evenimentului, se refera la acele puncte forte ale unui antreprenor care, in exces, pot dauna. Astfel, facand referire la unsprezece tipare comportamentale din zona intunecata, Managing Partnerul HART Consulting a enumerat: volatilitatea emotionala, scepticismul, precautia, deconectarea sociala, pasiv-agresivitatea, aroganta, manipularea, melodrama, imaginativitatea, perfectionarea si submisivitatea, exemplificand, pentru o mai buna intelegere, cum excesul de pasiune in afaceri poate conduce uneori la volatilitate emotionala.

Statistic vorbind, femeile au, in general, un echilibru emotional mai redus decat barbatii si se pot dovedi a fi mai temperamentale in afaceri, lucrand, in unele cazuri, in pusee de energie. Pe de alta parte, femeile antreprenor sunt totusi mai receptive la feedback, mai precaute si mai colaborative in business, fiind adesea implicate in activitati cu un puternic impact social.

In acest sens, o solutie la indemana care poate avea rezultate uimitoare pentru o cultura organizationala echilibrata o reprezinta, dupa cum Madalina Balan insasi a mentionat, formarea echipelor mixte de femei si barbati, intrucat acestea pot avea un impact de cateva ori mai mare inclusiv asupra profitului, dat fiind faptul ca, in general, complementaritatile imbinate pot functiona foarte bine.

Cu un ton convingator, sustinut totodata si de aspectele bine documentate ale prezentarii sale, Madalina Balan a reusit sa capteze atentia tuturor femeilor de afaceri prezente la ultimul eveniment Meet the WOMAN!.

Proiectul Meet the WOMAN! se adreseaza atat femeilor care sunt la inceputul vietii profesionale, cat si antreprenoarelor sau celor care sunt specialiste intr-un domeniu de activitate si inseamna evenimente de business networking, cu frecventa lunara, care ofera teme de actualitate, branding personal, promovarea afacerilor si femei-lider care au atins excelenta in profesia lor. Fiecare eveniment este structurat in trei parti: o sesiune initiala de prezentare a fiecarei participante, una mediana in care speakerul invitat prezinta o tema de business in 15 minute si initiaza un dialog cu audienta si o sesiune finala de business networking in care se pun bazele viitoarelor colaborari.

Autoare: Anca Tanase

Editor Femei in Afaceri & Founder JoelleMagazine.Ro

 

Testimoniale
(Magdalena Vrajitoru, RBS Romania)
Am elaborat si desfasurat cu HART Consulting mai multe centre de evaluare si dezvoltare intre anii 2007 si 2008. Obiectivele acestor proiecte au fost: Evaluarea competentelor manageriale pentru angajatii din banci si retail. Selectia pentru avansarea in cariera. HART Consulting utilizeaza diferite exercitii personalizate, adaptate fiecarui profil de competente. HART a efectuat trainingul
(Mircea Vlastean, Henkel Romania)
Cursul iti deschide perspectiva cunoasterii proprii in sensul in care te provoaca sa faci lucruri noi sau intr-un mod diferit, te invata sa stii sa asculti pentru a-l intelege pe celalalt. Te ajuta sa structurezi etapele de coaching si sa-l provoci pe celalalt sa plece cu un rezultat, dar si cu pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a-si atinge obiectivul in timpul dorit. Mircea Vlastean,
(Roxana Tronaru, BRD - Groupe Societe Generale)
Am lucrat cu echipa de la Hart Consulting pentru dezvoltarea unor exercitii de tip joc de rol - parte integranta din Centrele de Evaluare din cadrul BRD GSG. Consultantii au fost inca de la inceput foarte receptivi la nevoile noastre, am construit impreuna structura proiectului si am comunicat eficient pe tot parcursul acestuia. In cadrul sesiunilor de follow-up, specialistii de la Hart au
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting