021 310 54 57
consulting@hart.ro

“Modelul Racheta”, o noua carte semnata de Robert Hogan, lansata in cadrul conferintei HART HR Strategic

22 Oct 2012

Curtea Veche Publishing va lansa volumul “Modelul Racheta. Sfaturi pentru construirea unei echipe performante”, semnat de celebrul psiholog Robert Hogan alaturi de specialistul in leadership Gordon Curphy, in cadrul celei de-a V-a editie a Conferintei HART HR Strategic, organizata de HART Consulting. Volumul este aparut cu sprijinul HART Consulting, partener autorizat al Hogan Assessment Systems in Romania si Republica Moldova. Conferinta va avea loc miercuri, 24 octombrie 2012, la Hotel J.W. Marriott din Bucuresti, iar tema va fi Managementul talentelor: cheia pentru un business profitabil.

Prin “Modelul Racheta. Sfaturi pentru construirea unei echipe performante”, autorii pun la dispozitia celor aflati in postura de lideri un model functional de construire a unei echipe.

In afara cazului in care traiesc izolati in afara civilizatiei, oamenii vor face parte, cu sau fara voia lor, din grupuri sau echipe prezente in vietile lor personale sau profesionale. Pe cat de multe sunt insa aceste grupuri si echipe, pe atat de putine dintre ele sunt cu adevarat unite si eficiente.

Experienta autorilor din lucrul cu sute de echipe si grupuri din domeniul public si privat din Statele Unite si Europa demonstreaza ca liderii au nevoie de un model practic si bine documentat atunci cand vine vorba de team building si crearea unor grupuri eficiente. Astfel a luat nastere Modelul Racheta, prezentat in lucrarea cu acelasi nume.

Cartea le ofera liderilor sfaturi practice solide pentru imbunatatirea dinamicii de grup si echipa. Modelul este atat descriptiv, cat si prescriptiv – poate fi utilizat pentru a evalua felul in care functioneaza echipele si pentru a oferi recomandari specifice despre lansarea de noi echipe sau imbunatatirea performantelor unor echipe deja formate. El a fost deja aplicat in cazul mai multor companii, rezultatele utilizarii sale vorbind de la sine despre cat este de eficient.

Gordon Curphy este presedinte al Curphy Consulting Corporation (C3), o firma de consultanta in domeniul leadershipului si schimbarilor organizationale, avand in portofoliu numeroase corporatii renumite. Printre contributiile sale in cadrul C3 se numara consultanta pentru dezvoltarea unei viziuni organizationale, elaborarea de strategii pentru sustinerea viziunii si identificarea si dezvoltarea talentelor si echipelor necesare pentru dezvoltarea viziunii.

Robert Hogan este o autoritate internationala in domeniul evaluarii personalului, leadershipului si eficientei organizationale. Este recunoscut pentru demonstrarea felului in care factorii ce tin de personalitate influenteaza eficienta organizationala din mai multe puncte de vedere – de la climatul organizational si leadership la selectia personalului si performantele eficiente de grup. Hogan este autorul a peste 300 de articole si carti printre care si Personalitatea si soarta organizatiilor.

Obiectivul conferintei Managementul talentelor: cheia pentru un business profitabil este de a disemina in randul comunitatii de afaceri cele mai bune practici, cunostintele si ultimele noutati din domeniul instrumentelor psihometrice cu aplicabilitate in business, la nivelul proceselor de HR (selectie, talent management, identificarea de succesori, dezvoltare profesionala).

Printre invitati se numara profesionisti din domeniul resurselor umane si consultanti de top, precum Jan Kwint, Executive Director LTP, Vlad Bog, HR Director Microsoft Romania, Amalia Sterescu, talent management consultant, Mihai Spulber, CFO Mega Image (Delhaize Group) si Madalina Balan, Managing Partner HART Consulting.

Comunicat de presa preluat de la Editura Curtea Veche

 

  • “Modelul Racheta”, o noua carte semnata de Robert Hogan, lansata in cadrul conferintei HART HR Strategic - HART Consulting
Testimoniale
(Mircea Vlastean, Henkel Romania)
Cursul iti deschide perspectiva cunoasterii proprii in sensul in care te provoaca sa faci lucruri noi sau intr-un mod diferit, te invata sa stii sa asculti pentru a-l intelege pe celalalt. Te ajuta sa structurezi etapele de coaching si sa-l provoci pe celalalt sa plece cu un rezultat, dar si cu pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a-si atinge obiectivul in timpul dorit. Mircea Vlastean,
(Roxana Tronaru, BRD - Groupe Societe Generale)
Am lucrat cu echipa de la Hart Consulting pentru dezvoltarea unor exercitii de tip joc de rol - parte integranta din Centrele de Evaluare din cadrul BRD GSG. Consultantii au fost inca de la inceput foarte receptivi la nevoile noastre, am construit impreuna structura proiectului si am comunicat eficient pe tot parcursul acestuia. In cadrul sesiunilor de follow-up, specialistii de la Hart au
(Magdalena Vrajitoru, RBS Romania)
Am elaborat si desfasurat cu HART Consulting mai multe centre de evaluare si dezvoltare intre anii 2007 si 2008. Obiectivele acestor proiecte au fost: Evaluarea competentelor manageriale pentru angajatii din banci si retail. Selectia pentru avansarea in cariera. HART Consulting utilizeaza diferite exercitii personalizate, adaptate fiecarui profil de competente. HART a efectuat trainingul
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting