0730 556 541
consulting@hart.ro

Razboiul pentru Talent

02 Feb 2012

Numarul din 7 octombrie 2006 al The Economist a continut un supliment despre "Batalia pentru Puterea Mintii". Multe probleme ridicate in acest sondaj sunt strategic important pentru afacerea noastra. Pot rezuma sondajul efectuat in termeni de noua puncte, dupa cum urmeaza (fiecare dintre acestea poate fi extins substantial):

Se apropie un razboi pentru talent: Comitetul Corporativ Executiv a efectuat o ancheta internationala pe manageri de HR seniori, iar 75% au semnalat faptul ca "atragerea si pastrarea" talentului a fost prioritatea lor numarul unu.

Organizatiile si-au dat seama ca nu mai este posibila cresterea provenita de la automatizare si re-inginerie; viitoare cresterea trebuie sa provina de la oameni mai buni.

Exista tendinte demografice majore, pe masura ce generatia baby boom se pensioneaza. Unele organizatii se asteapta ca peste 50% dintre top managerii lor sa se pensioneze in curand. (RH crede ca acesta este un lucru bun pentru organizatii)

Lipsa va fi cea mai acuta la nivel de conducere – talentul managerial va avea in curand cea mai mica oferta – comparativ cu, de exemplu, inginerii instruiti.

Comunitatea HR nu are nici un indiciu cu privire la modul de a defini "talentul"-doar simt ca au nevoie de mai mult.

Esecul spectaculos al Long Term Capital Management (care a avut doi economisti castigatori ai Premiului Nobel in conducere) si al Enron, renumit pentru angajarea celor mai buni si mai talentati, certifica faptul ca talentul reprezinta mai mult decat IQ, ca gestionarea defectuoasa si lacomia depasesc intotdeauna inteligenta.

Gasirea talentului va necesita evaluare.

Dezvoltarea sistemelor de management al talentului va avea succes: Yankee Group estimeaza ca peste 2300 companii din intreaga lume au adoptat o forma a tehnologiei de gestionare a talentului in ultimul an si faptul ca piata pentru aceasta tehnologie va fi aproape dubla pana in 2009.

Nu exista nici un consens privind modul de gestionare a angajatilor talentati. Baza de cunostinte cu privire la conducerea in domeniul HR este primitiva in comparatie cu, de exemplu, domeniul financiar.

Exista o mare oportunitate pentru noi aici. Avem cele mai avansate metode de evaluare a inteligentei de pe planeta, si stim mai multe despre evaluarea potentialului de lider decat oricine de pe planeta. Evolutiile de mai sus vor depinde toate de evaluare, iar platforma noastra de evaluare este superba.

  • Razboiul pentru talent - HART Consulting
Testimoniale
(Roxana Tronaru, BRD - Groupe Societe Generale)
Am lucrat cu echipa de la Hart Consulting pentru dezvoltarea unor exercitii de tip joc de rol - parte integranta din Centrele de Evaluare din cadrul BRD GSG. Consultantii au fost inca de la inceput foarte receptivi la nevoile noastre, am construit impreuna structura proiectului si am comunicat eficient pe tot parcursul acestuia. In cadrul sesiunilor de follow-up, specialistii de la Hart au
(Mircea Vlastean, Henkel Romania)
Cursul iti deschide perspectiva cunoasterii proprii in sensul in care te provoaca sa faci lucruri noi sau intr-un mod diferit, te invata sa stii sa asculti pentru a-l intelege pe celalalt. Te ajuta sa structurezi etapele de coaching si sa-l provoci pe celalalt sa plece cu un rezultat, dar si cu pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a-si atinge obiectivul in timpul dorit. Mircea Vlastean,
(Magdalena Vrajitoru, RBS Romania)
Am elaborat si desfasurat cu HART Consulting mai multe centre de evaluare si dezvoltare intre anii 2007 si 2008. Obiectivele acestor proiecte au fost: Evaluarea competentelor manageriale pentru angajatii din banci si retail. Selectia pentru avansarea in cariera. HART Consulting utilizeaza diferite exercitii personalizate, adaptate fiecarui profil de competente. HART a efectuat trainingul
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting