0730 556 541
consulting@hart.ro

Selectie

Selecteaza candidatii cu potential ridicat!

In mediul competitiv in care ne desfasuram activitatea, costurile unei recrutari incorecte sunt mult mai mari in comparatie cu investitia intr-un proces de selectie de inalta calitate. Angajarea unei persoane nepotrivite costa o organizatie 150% din salariul anual al angajatului. Atunci cand este vorba de posturi de conducere, costurile sunt insa cu mult mai mari.

Echipa HART Consulting isi sprijina partenerii pentru a reduce un astfel de risc, prin identificarea talentelor de care acestia au nevoie si prin dezvoltarea capitalului uman existent in organizatii. Identificam pentru partenerii nostri persoanele cele mai potrivite pentru posturile vacante, evaluand personalitatea, motivatiile, valorile si preferintele, descoperind potentialii factori de “risc comportamental” in situatii de criza, stres sau oboseala, avand drept tel final asistarea partenerilor in a lua cea mai potrivita decizie de selectie pe termen lung.

Testarea psihologica in faza de selectie este una dintre strategiile cele mai verificate si eficiente din punctul de vedere al costurilor pentru identificarea celor mai potriviti candidati.

Scopul principal al oricarui proces de selectie il reprezinta predictia performantei la locul de munca. Studiile realizate in ultimii ani au demonstrat ca organizatiile care utilizeaza instrumentele HoganSELECT in procesele de selectie au redus fluctuatia personalului, au crescut productivitatea si au fost capabile sa ofere servicii imbunatatite clientilor lor.

Abordarea HART

Alaturi de clientul nostru, stabilim criteriile de selectie in acord cu particularitatile organizatiei si profilul postului, recomandam metodele potrivite pentru specificul misiunii de selectie, conducem cautari profesioniste si confidentiale pentru atragerea candidatilor de valoare. Ne asumam calitatea evaluarilor in scopul selectiei, bazate pe metode si instrumente premium folosite pe plan international: evaluari psihologice (Hogan Assessments), evaluarea abilitatilor (Schuhfried), interviuri comportamentale structurate si alte instrumente de evaluare profesionala.

Beneficiile unui proces de selectie corect:

Imbunatateste compatibilitatea cu postul:

 • Promoveaza performanta si productivitatea
 • Faciliteaza avantajul competitiv
 • Dezvolta relatii profesionale in cadrul companiei

Minimizeaza riscurile nepotrivirii cu postul:

 • Asigurare impotriva lipsei de performanta
 • Faciliteaza scaderea fluctuatiei de personal

Optimizeaza compatibilitatea intre candidat si cultura organizationala:

 • Promoveaza cultura organizationala
 • Sporeste potrivirea cu ceilalti angajati si membrii echipei
 • Faciliteaza un mediu care incurajeaza performanta

Criterii care conduc la un proces de selectie reusit:

 • Aptitudinile si atitudinea (personalitatea) contribuie la performanta
 • Trasaturile de personalitate care conduc la performanta trebuie cautate
 • Trasaturile de personalitate care pot duce la esec profesional trebuie evitate (sau adresate intr-un program de coaching imediat dupa angajare)
 • Satisfactia data de compatibilitatea cu postul conteaza pentru o colaborare de lunga durata
 • Cu cat nivelul ierarhic si puterea sunt mai mari, cu atat trasaturile de personalitate conteaza mai mult
 • Ignorarea aspectelor de personalitate creste probabilitatea unor rezultate sub standarde.

Evaluarea Hogan este o metodologie de evaluare a personalitatii cu aplicatii directe in domeniul profesional, recunoscuta international ca un instrument de clasa premium pentru identificarea de talente, selectie si dezvoltare.

Citeste mai mult despre HoganSELECT.

Testimoniale
(Cristina Hulea, Alstom Transport)
Oricarei firme ii recomand cu cea mai mare caldura sa apeleze la echipa HART pentru certificarea in sistemul de evaluare Hogan Assessments. Acest sistem, ce este un instrument complex si foarte interesant, l-am folosit mai ales in recrutarea si selectia de personal cu rezultate bune si foarte bune. Datorita exemplelor practice pe care le-am analizat la cursul de certificare in metodologia Hogan,
(Simona Ion, KBC)
Am apreciat foarte mult proactivitatea si comunicarea permanenta a consultantilor care gestionau relatia cu noi. In urma acestor proiecte, am stabilit cu echipa Hart nu numai un parteneriat de business, ci si o relatie de durata. Simona Ion, KBC
(Roxana Tronaru, BRD - Groupe Societe Generale)
Am lucrat cu echipa de la Hart Consulting pentru dezvoltarea unor exercitii de tip joc de rol - parte integranta din Centrele de Evaluare din cadrul BRD GSG. Consultantii au fost inca de la inceput foarte receptivi la nevoile noastre, am construit impreuna structura proiectului si am comunicat eficient pe tot parcursul acestuia. In cadrul sesiunilor de follow-up, specialistii de la Hart au
© 2012 Hart Consulting. Termeni si conditii | Politica date personale | Sitemap
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting