0730 556 541
consulting@hart.ro

Intrebari frecvente

Sunt insotite instrumentele de evaluare Hogan de suport local?

20 Noi 2012

Pentru a asigura suportul necesar instrumentelor de evaluare, Hogan opereaza cu o retea globala de distribuitori autorizati si organizatii partenere. Datorita primilor parteneri din Europa si Australia cat si partenerii recenti din Asia si Africa, Hogan asigura clientilor tot ajutorul necesar prin intermediul acestora. Reteaua globala Hogan include aproape 30 de distribuitori care opereaza in peste 40 de tari, pe 6 continente, si reteaua continua sa creasca in fiecare an. In Romania unic distribuitor legal este din 2006 HART Consulting.

Pastreaza furnizorul de evaluare psihologica o arhiva de cercetari care poate fii consultata sistematic in vederea confirmarii validitatii instrumentelor?

20 Noi 2012

Arhiva Hogan contine informatii din sute de studii si cercetari in privinta validitatii de criteriu, validitatii generale, validitatii de construct, analiza muncii, maparea competentelor. Capacitatea de a dezvolta solutii de evaluare si dezvoltare pentru profesii si industrii similare depinde de profunzimea si gradul de complexitate al studiilor de validitate din arhiva Hogan.

Ce procedeu urmeaza furnizorul de teste pentru a evalua daca instrumentale sale recomanda intr-adevar angajati performanti?

20 Noi 2012

Hogan incurajeaza ca organizatiile sa revalideze periodic (macar la 5 ani) procedurile de selectie utilizate. Revalidarea implica demonstrarea faptul ca testul precum si baremul (cut scores) continua sa ramana valid pentru un post, si testul demonstreaza puternic ROI pentru client.

Cum sunt stabilite baremele pentru scopurile de selectie?

20 Noi 2012

Inainte de stabilirea baremelor este necesar a se demonstra ca instrumentul respectiv este un predictor valid pentru postul respectiv. Odata validitatea demonstrata, baremul este stabilit in functie de analize bivariate pentru a minimaliza numarul de falsi pozitivi si falsi negativi din fiecare distributie, astfel incat predictia sa cuprinda numarul maxim de adevarat pozitivi si adevarat negativi.

Poate oferi furnizorul de teste un rezumat al studiilor de validitate pentru anumite profesii?

20 Noi 2012

Hogan poate oferi un rezumat privind studiile de validitate din aproape orice profesie din economia Statelor Unite. De fapt, Arhiva Hogan, contine studii din peste 20 de industrii distincte si acopera peste 95% din profesiile incluse in Dictionary of Occupational Titles (COR – American). Utilizand studiile din Arhiva Hogan, putem realiza potrivirea dintre cerintele postului si orice alta profesie mai ales pe baza scalelor care sunt cunoscute ca fiind predictori ai performantei profesionale.

Este fiecare test de personalitate insotit de catre un manual de utilizare, care este organizat conform standardelor emise de Employee Selection Procedures?

20 Noi 2012

Fiecare manual de utilizare al unui instrument Hogan contine informatii detaliate privind construirea si dezvoltarea instrumentului, date privind validitatea si normele pentru fiecare evaluare in parte. Manualele sunt concepute conform Uniform Guidelines, SIOP Principals si APA Standards for Educational and Psychological Testing, privind dezvoltarea manualelor si  rapoartele tehnice al probelor psihologice.

Au fost testele de personalitate revizuite de catre Buros’ Mental Measurement Yearbook sau de catre British Psychological Society ( BPS) Psychological Testing Center?

20 Noi 2012

Profilul de PersonalitateHogan (HPI), Profilul de Dezvoltare Hogan (HDS) si Profilul Motivatii, Preferinte si Valori (MVPI) au primit recenzii favorabile de la Buros si BPS. De asemenea sunt solicitate periodic si opinii din partea unor recenzori independenti. Mai mult, instrumentele Hogan sunt utilizate in articole  stiintifice publicate in Reviste cu evaluatori  independenti (ex: Journal of Applied Psychology, Personnel Psychology, Human Performance, International Journal of Selection and Assessment).

Sunt evaluarile de personalitatea destinate sa faca fata nevoilor si obiectivelor clientului?

20 Noi 2012

Instrumentele de evaluare a personalitatii Hogan au fost gandite sa acopere trei aspect generale: (1) evalueaza gradul de angajabilitate al unui candidat (ex.: Este persoana onesta? Va veni persoana la lucru? Va fi persoana predispusa la accident? Poate persoana sa ofere servicii competente pentru client?) (2) Gradul de potrivire a unei persoane cu cerintele postului (ex.: persoanele extraverte sunt potrivite pentru pozitiile de vanzari, introvertii pot fi soferi de cursa lunga) (3) Oferirea unei baze pentru dezvoltare si coaching.

Divergentele prea mari la nivelul trasaturilor de personalitate ale membrilor unei echipe pot crea probleme in cadrul echipei?

20 Noi 2012

Bineinteles ca da. Prea multe valori diferite pot crea disensiuni. Oamenii graviteaza unul in jurul altuia in cadrul unei echipe. Echipele trebuie sa identifice si sa inteleaga punctele lor forte colective si neajunsurile. Daca intr-o echipa, atunci cand vine vorba despre Echilibrul Emotional (scala HPI legata de increderea si respectul de sine) oamenii se afla in cele doua extreme ale scalei, adica jumatate de echipa este foarte echilibrata, stabila astfel incat nimic nu ii deranjeaza, iar cealalta jumatate de echipa reactioneaza emotional la cel mai neinsemnat stimul, atunci cele doua grupuri vor fi intotdeauna in opozitie. Ei trebuie sa recunoasca aceasta deficienta si sa lucreze la acestea astfel incat sa se poata intalni undeva la mijloc. Valorile sunt o provocare cheie atunci cand exista diferente intr-o echipa. Cercetarile au aratat ca exista doua-trei valori de baza comune intr-o echipa celelalte sunt libere sa varieze, fiind ceea ce ofera unicitate indivizilor, fara a influenta insa in mod negativ armonia echipei.

De ce au nevoie echipele pentru a fi eficiente?

20 Noi 2012

Echipele au nevoie de cineva atent la viziune si obiective, dar si de un responsabil atent la modul in care, din punct de vedere strategic, viziunea si obiectivele se transforma in realitate. Echipele au nevoie de persoane care sa conduca fluxul de activitati, sa se asigure ca intr-adevar se obtin rezultatele dorite, si acestea nu raman la nivel declarativ. De asemenea, intr-o echipa inalt performanta este nevoie de cineva cu inclinatie catre atentia la detalii dar si o persoana care sa intretina armonia si buna comunicare / colaborare in echipa.

3... din321Pagina
  • Intrebari frecvente 2 - HART Consulting
Testimoniale
(Magdalena Isan, Solvay Pharma Romania)
HART Consulting a fost partenerul nostru de incredere in mai multe centre de evaluare elaborate in anul 2008, cu scopul de a selecta candidatii interni pentru promovarea in cariera. Rolul consilierilor HART a fost de a elabora si implementa centrele de evaluare. Exercitiile utilizate de catre HART Consulting au fost adaptate la nevoile noastre organizationale. Rapoartele scrise au fost
(Irina Chende, Carrefour Romania)
Am colaborat cu echipa HART in implementarea mai multor centre de evaluare de-a lungul timpului, scopul fiind atat acela de construire a planurilor de dezvoltare, cat si de promovare. Am apreciat la consultantii HART flexibilitatea de care au dat dovada, profesionalismul manifestat in mod constant, rapiditatea proceselor pe care le-au implementat, raportul excelent intre calitatea serviciilor si
Lory Kanceva, BASS
Din punctul nostru de vedere, putem spune ca expertiza HART in aceasta arie reprezinta un factor de recomandare, prin profesionalismul si seriozitatea evaluarii candidatilor. In ceea ce priveste organizarea AC-lor, accentul pus de HART este pe o foarte buna si temeinica pregatire a asesorilor, acest lucru reprezentand unul din ingredientele principale in a avea un AC de calitate. Intr-un AC, orice
© 2012 Hart Consulting. Termeni si conditii | Politica date personale | Sitemap
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting