0730 556 541
consulting@hart.ro

Best practices: cum acceleram rezultatele in echipa, imbunatatind performanta?

06 Aug 2013

Pentru orice manager, un aspect esential al succesului sau profesional il reprezinta performanta echipei pe care o conduce.

Ce rol poate ocupa in mod natural fiecare membru al echipei?

Ce puncte forte si ce frane are echipa?

Care sunt ancorele valorice comune, acele credinte, idealuri care au semnificatie pentru toti membrii echipei si care asigura alinierea la strategia de business si la cultura companiei?

Anul trecut, am demarat un proiect de eficientizare a lucrului in echipa de top management cu un client din industria FMCG (productie si distributie).

Care erau disfunctionalitatile si nevoile respectivei echipe de board?

 • Membrii noi in echipa de board care au „trecut rapid la treaba”, fara a avea un ragaz suficient de mare pentru a asimila strategia si obiectivele pe termen lung.
 • Echipele din subordinea managerilor de top functionau ca si silozuri, blocand de multe ori comunicarea transversala.
 • Mesaje inconsistente in cadrul organizatiei (pornind de la mici „zvonuri”, pana la transmiterea de obiective strategice).
 • Certuri dese cu privire la viziunea de a face lucrurile.
 • Presiunea foarte mare de  a livra rezultate, cu resurse putine, si fara timpul necesar de a gandi creativ, „outside the box”.
 • Suprapunerea activitatilor, din cauza lipsei de comunicare (nu de putine ori membrii board-ului au realizat tarziu ca doua echipe lucreaza la acelasi proiect, fara sa stie una de alta).

Solutia propusa de noi a fost un proiect de Team Discovery care a constat in cativa pasi:

1. Identificarea la nivel personal a aspectelor care faciliteaza sau franeaza performanta fiecarui manager
2. Sesiuni de feedback de dezvoltare urmate de stabilirea unui plan de dezvoltare personal si de coahing individual
3. Identificarea profilului de echipa pe 3 directii:

 • Rolurile informale in echipa (orientare spre rezultate, orientarea spre relatii, orientarea spre inovatie, orientarea spre procese, orientarea spre pragmatism si implementare)
 • Comportamente ineficiente in echipa care apar cu precadere in momente de presiune, stres si oboseala si care stau la radacina multor relatii conflictuale
 • Cultura echipei: valori impartasite de membrii echipei

4. Planul de dezvoltare la nivel de echipa si coaching de echipa pentru facilitarea schimbarii

Identificarea profilului de echipa a fost considerat un instrument valoros pentru managerul echipei (directorul general) pentru ca i-a oferit intr-o maniera structurata informatii pretioase despre modalitatea in care trebuie sa gestioneze echipa ca tot, dar si fiecare individualitate luata separat, precum si pentru membrii echipei pentru ca au inteles ce aduce fiecare la nivel de intreg, ce impact negativ au propriile comportamente exagerate si necenzurate si care sunt valorile in care crede majoritatea.

Pornind de la profilele de personalitate individuale, Hogan Assessments identifica in raportul de echipa informatii semnificative despre dinamica acesteia si recomandari cu privire la eficientizarea performantei, o unealta indispensabila pentru orice manager care isi doreste performanta.

Pentru a avea performanta inalta, echipele si liderii lor trebuie sa raspunda la intrebari precum:

 • Care este mix-ul potrivit de abilitati pentru echipa pentru a avea succes?
 • Cine va lucra mai eficient impreuna in cadrul echipei?
 • Ce valori impartasesc membrii echipei?
 • Ce probleme poate intampina echipa si cum le poate surmonta?
 • Cum va gestiona echipa performanta slaba sau conflictele interne? 

Pentru mai multe detalii despre Team Discovery Program ne puteti contacta la: consulting@hart.ro sau +40 21.310.54.57 / 59

Madalina Balan
Managing Partner
HART Consulting

 • Cum acceleram rezultatele in echipa, imbunatatind performanta? - HART Consulting
Testimoniale
(Roxana Tronaru, BRD - Groupe Societe Generale)
Am lucrat cu echipa de la Hart Consulting pentru dezvoltarea unor exercitii de tip joc de rol - parte integranta din Centrele de Evaluare din cadrul BRD GSG. Consultantii au fost inca de la inceput foarte receptivi la nevoile noastre, am construit impreuna structura proiectului si am comunicat eficient pe tot parcursul acestuia. In cadrul sesiunilor de follow-up, specialistii de la Hart au
(Magdalena Vrajitoru, RBS Romania)
Am elaborat si desfasurat cu HART Consulting mai multe centre de evaluare si dezvoltare intre anii 2007 si 2008. Obiectivele acestor proiecte au fost: Evaluarea competentelor manageriale pentru angajatii din banci si retail. Selectia pentru avansarea in cariera. HART Consulting utilizeaza diferite exercitii personalizate, adaptate fiecarui profil de competente. HART a efectuat trainingul
Ioana, Talent Attraction & Development, Manufacturing
Sesiunea de Certificare Hogan realizata de Hart s-a dovedit a fi o adevarata provocare. Faptul ca am avut ocazia sa interpretez rezultatul propriului test mi-a schimbat viziunea pe care o aveam in ceea ce priveste legatura dintre natura umana, leadership si performanta. Discutiile deschise, exemplele practice din experienta trainerului si relationarea cu ceilalti cursanti au creat o atmosfera
© 2012 Hart Consulting. Termeni si conditii | Politica date personale | Sitemap
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting