+40 726.135.952
consulting@hartconsulting.eu

Buget 2014 din perspectiva unei firme de training si consultanta

30 Sep 2013

Nevoi, bugete, planuri si tendinte pentru 2014, doua perspective: cea a unei companii din industria serviciilor energetice si cea a unei firme de training si consultanta. 

De cand a inceput perioada de criza, ce anume ati sesizat in piata ca schimbari de trenduri, cel mai mult?

Marius Decuseara-Brandenburg, Country Manager Trend Consult: Intr-un context economic incert, era firesc ca unele asteptari sa se modifice in zona proiectelor de dezvoltare pentru angajati. Primele care au avut de suferit au fost evenimentele de team-building, mai ales cele care urmareau doar motivarea angajatilor. Cerintele din partea companiilor s-au mutat din zona de transfer de cunostinte catre abilitati aplicabile rapid in practica. Cursurile de vanzari au fost cele mai solicitate, fiind urmate la mica distanta de cele de management.

Tot orientarea catre transferul in practica a facut ca programele de dezvoltare sa nu se mai poata limita doar la livrarea unui curs, de catre un trainer, intr-o sala. Au inceput sa aiba succes programele care implica interventii pre si post-curs, cum ar fi auditul pentru determinarea zonelor in care este necesara dezvoltarea si activitatile de follow-up, ca de exemplul coaching-ul, menite sa sustina schimbarea comportamentala.

Care sunt planurile pentru 2014?

Marius Decuseara-Brandenburg, Country Manager Trend Consult: Planurile pentru 2014 implica dezvoltarea activitatilor din zona de consultanta si concentrarea pe interventiile de schimbare culturala in organizatii. Cand managementul are asteptari precum: cresterea vanzarilor sau productivitate mai mare, un program de training nu mai este suficient. Este nevoie de o schimbare profunda, care sa vizeze fiecare individ in parte, echipele in ansamblu si procesele din cadrul organizatiei in egala masura. Specializarea noastra este implementarea unei culturi de performanta in vanzari si de leadership participativ.

Ce nevoi specifice ati identificat pentru 2014? Ce nivel ierarhic au oamenii in care se investe pentru dezvoltare? Catre ce tipuri de traininguri sau programe se orienteaza?

Marius Decuseara-Brandenburg, Country Manager Trend Consult: In acest moment se pare ca multe organizatii resimt nevoia unei resetari, pentru a se adapta unei conjuncturi economice a carei singura varianta de echilibru este schimbarea continua. Prin urmare, sunt necesare investitii pentru a creste viteza de schimbare la nivel uman si de proces.

Managerii par sa fie in continuare principala tinta a programelor de dezvoltare, fiind urmati indeaproape de fortele de vanzare. Se urmareste cresterea concentrarii pe rezultate, a capacitatii de a rezolva probleme, de a implementa schimbari, de a motiva si mentine angajate echipele din subordine.

Prin ce anume difera invatarea experientiala fata de alte forme de educatie a adultilor?

Marius Decuseara-Brandenburg, Country Manager Trend Consult: Invatarea experientiala dezvolta un mediu propice invatarii prin implicare si autodescoperire.

Experienta este un profesor puternic pentru adulti. In situatiile concrete de la locul de munca poate fi insa uneori extrem de costisitor sa inveti din greseli. In cadrul unui curs, aceasta valoroasa metoda de invatare implica mult mai putine riscuri.

Programele de invatare experientiala presupun implicarea participantilor intr-un scenariu in care fiecare dintre ei are un rol si o misiune de indeplinit, scenariu care poate viza o grupa de 12 sau de 500 de participanti. Mediul creat, desi aparent fara nicio legatura cu viata reala, transpune situatii din activitatea curenta a fiecaruia. Pe parcursul experientei, ei iau decizii si actioneaza asa cum sunt tentati sa faca in mod obisnuit, in viata de zi cu zi. Astfel, programul devine o oglinda pusa in fata comportamentelor actuale ale participantilor, cu consecintele lor mai mult sau mai putin dorite.

In partea de analiza se discuta ce s-a intamplat, care au fost deciziile luate, precum si consecintele acestora. Pornind de la exemple din lumea reala, se face paralela intre ce s-a intamplat in sala de curs si ce se intampla in realitate. Astfel, participantii pot identifica schimbari concrete de comportament ce pot duce la cresterea performantei.

Metoda – bazata pe participare si descoperire personala – ii responsabilizeaza pe participanti in procesul de invatare si genereaza dorinta de aplicare a elementelor invatate.

Multumim Trend Consult pentru timpul acordat
si informatiile impartasite cu noi. 

Testimoniale
(Magdalena Vrajitoru, RBS Romania)
Am elaborat si desfasurat cu HART Consulting mai multe centre de evaluare si dezvoltare intre anii 2007 si 2008. Obiectivele acestor proiecte au fost: Evaluarea competentelor manageriale pentru angajatii din banci si retail. Selectia pentru avansarea in cariera. HART Consulting utilizeaza diferite exercitii personalizate, adaptate fiecarui profil de competente. HART a efectuat trainingul
(Roxana Tronaru, BRD - Groupe Societe Generale)
Am lucrat cu echipa de la Hart Consulting pentru dezvoltarea unor exercitii de tip joc de rol - parte integranta din Centrele de Evaluare din cadrul BRD GSG. Consultantii au fost inca de la inceput foarte receptivi la nevoile noastre, am construit impreuna structura proiectului si am comunicat eficient pe tot parcursul acestuia. In cadrul sesiunilor de follow-up, specialistii de la Hart au
Mihaela Cristina Florea, Sef Serviciu Training, Generali Romania
Intregul proces de acreditare: cursul precum si consultarile individuale oferite post curs au reprezentat pentru mine o reala experienta de invatare: relevanta, atractiva, captivanta, utila, obtinuta printr-o combinatie perfecta intre experienta, teorie si statistici. Acum, la doi ani de la obtinerea certificatului, astept cu aceeasi nerabdare si interes intalnirile periodice de update organizate
© 2012 Hart Consulting. Termeni si conditii | Politica date personale | Sitemap
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting